Fyrar visar vägen på årets första frimärken

 

Den 4 januari släpper PostNord årets första frimärken med motiv av kända fyrar från norr till söder. Alla har sin egen karaktär och speglar den tid då de uppfördes. Samtidigt släpps också märken som uppmärksammar Riksbankens 350-årsjubileum och Riksarkivet som fyller 400 år. Frimärkena finns att köpa hos ombud och på postnord.se.

Läs mer om

Aktuella händelser

Frimärksskola

Bli medlem

Starta klubb

Nyhetsarkiv

 

Kontakta oss

Tel:  072 – 248 98 07

E-post: kansli@sfu.se

 

Övrigt

Länkar

Adressändring

Tävling

 

Facebook

Följ oss på Facebook

─ Blommor och växter av olika slag är alltid populära motiv på frimärken. Även miljö, närodlat och trender inom mat och dryck har kommit som förslag till frimärksmotiv. Att ta tillvara det som naturen erbjuder har fått en renässans och det blir fler och fler som ser naturen i sitt närområde som ett skafferi, säger Kristina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken.

 

 

Fiskar, Bergman och broar

Ett annat av vårens motiv är Fiskar i Norden. I häftet porträtteras blågylta, sjurygg, sjustrålig smörbult, tejstefisk och rötsimpa. Rullfrimärket är Sveriges bidrag i samarbetet med de nordiska postorganisationerna, där det gemensamma temat 2018 är nordisk fisk. På rullfrimärket syns den relativt vanliga storspiggen.

 

För att uppmärksamma att Ingmar Bergman, en av de internationellt mest berömda svenskarna, skulle fyllt 100 år i år visar vi en liten del av Bergmans rika produktion inom film och teater. Med ett frimärke med en scen ur filmen Persona kan du skicka ett brev upp till 50 gram till vem som helst i hela världen.

 

I år ger medlemmarna i PostEurop ut EUROPA-frimärken på tema broar. I Sverige har vi valt att ge ut Öresundsbron, som efter öppnandet den 1 juli 2000 har inneburit ett uppsving för hela regionen.

Ätbara växter på vårens frimärken

 

Den 3 maj släpper PostNord vårens och sommarens frimärken. Bland motiven finns Naturens skafferi, efterfrågade motiv med ätbara växter som är lätta att hitta utanför husknuten. Frimärkena finns att köpa hos ombud och på postnord.se.

//////////////////////////////////////////////////////////////////// Copyright © Sveriges Frimärks Ungdom - Webb av www.dingrafiker.se ////////////////////////////////////////////////////////////////////