Läs mer om

Aktuella händelser

Frimärksskola

Bli medlem

Starta klubb

Nyhetsarkiv

 

Kontakta oss

Tel:  072 – 248 98 07

E-post: info@sfu.se

 

Övrigt

Länkar

Adressändring

 

Facebook

Följ oss på Facebook

Frimärkslördag i Kungsbacka

Lördagen den 10 november blir det en dag full av frimärken och frimärksaktiviteter i ABF-huset på Verkstadsgatan 14 i Kungsbacka.

 

Det är Nordhallands Filatelistförening som från klockan 10.00 bjuder in alla ungdomar från när och fjärran till en lördag med frimärken som tema.

 

Det blir en present till alla ungdomar som kommer. En stor plocklåda kommer att finnas på plats fylld med frimärksklipp där alla ungdomar får plocka en påse full att ta med hem.

 

Erfarna samlare kommer att vara på plats för att dela med sig av sina kunskaper och tips. Vad man skall samla på kan ingen egentligen råda, men tips om vad som är vanligt att samla på kan alla ge. Och besvara frågor av vilket slag som helst. Frågor om tandningar, vattenmärken eller färgnyanser hör kanske inte till det vanligaste på ett ungdomsmöte, men våra experter klarar givetvis även detta. Samt att berätta var i kataloger eller ute på ”nätet” man kan hitta bra information om frimärken beroende på vilket samlingsområde man har.

Samt att berätta vilka ”länder” man skall undvika.

 

Vi kommer även att ha vattenskålar och torkmöjligheter framme för att hjälpa de som vill ha mer kunskap om att blöta av frimärken från kuvertrester.

 

Avslutningsvis blir det dragning på de gratislotter som alla barn får, ett lotteri med bra vinster. Frimärkslördagen avslutas klockan 14.00.

 

På annat håll i lokalerna håller ett antal frimärkshandlare på och säljer frimärken, vykort och tillbehör. Givetvis är denna handlarmarknad öppen även för ungdomarna och deras föräldrar.

 

Liksom den auktionsvisning som pågår i en lokal som förberedelse till frimärksauktionen som börjar klockan 13.00.

 

Frågor om Frimärkslördagen i Kungsbacka besvaras på tel 070 – 775 08 25 eller e-post info@nhff.se

 

Välkomna.

 

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////// Copyright © Sveriges Frimärks Ungdom - Webb av www.dingrafiker.se ////////////////////////////////////////////////////////////////////