Läs mer om

Aktuella händelser

Frimärksskola

Bli medlem

Starta klubb

Nyhetsarkiv

 

Kontakta oss

Tel:  072 – 248 98 07

E-post: kansli@sfu.se

 

Övrigt

Länkar

Adressändring

Tävling

 

Facebook

Följ oss på Facebook

Nu kommer frimärken medLars Lerins akvareller PostNord presenterar stolt fem nya frimärken med motiv av en av Sveriges mest älskade konstnärer. Lars Lerin anses vara en av världens mest framstående akvarellister och har gett ut över 50 böcker med text och illustrationer. Den 24 augusti finns frimärkena att köpa hos ombud och på postnord.se.

 

 

- När allt fler hälsningar skickas elektroniskt blir en hälsning i postlådan alltmer exklusiv och många väljer frimärksmotiv noga. Därför är det roligt att kunna erbjuda samtida konst i miniformat till alla brevskrivare i landet, säger Britt-Inger Hahne, chef PostNord Frimärken.

 

Motiven har valts ut i nära samarbete med Lars Lerin och formgivits av Gustav Mårtensson.

 

Frimärken spelar ännu en viktig roll i allas vår vardag. Inför sommaren uppgav till exempel svenskarna att man tänkte skicka 20 miljoner semesterhälsningar med vykort eller brev.* Det är också det mest uppskattade sättet att ta emot hälsningar. Ett vykort med frimärke känns mer personligt än en elektronisk hälsning och symboliserar omtanke och att någon tagit sig tid.

 

Den 24 augusti släpps också frimärken med äpplen och medicinalväxter. Äpplen är en populär frukt och ett av de mest odlade fruktträden i Sverige. Hösten är skördetid, och det mångsidiga äpplet blir till mos, must och paj. Nu finns det också på frimärke, med design av Eva Wilson efter foton av Per Myrehed.

 

Medicinalväxternas historia är lika gammal som människans. Långt före pillerburkarna lärde vi oss att använda växter i medicinska syften. De detaljerade teckningarna av de nyttiga växterna Groblad, Johannesört och Fingerborgsblomma är hämtade ur Hagströmerbibliotekets samlingar och märkena är designade av Gustav Mårtensson.

 

Läs alla fakta om frimärkena under Frimärksnyheterpostnord.se.

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////// Copyright © Sveriges Frimärks Ungdom - Webb av www.dingrafiker.se ////////////////////////////////////////////////////////////////////