Läs mer om

Aktuella händelser

Frimärksskola

Bli medlem

Starta klubb

Nyhetsarkiv

 

Kontakta oss

Tel:  072 – 248 98 07

E-post: kansli@sfu.se

 

Övrigt

Länkar

Adressändring

Tävling

 

Facebook

Följ oss på Facebook

En viktig del av privatposten är inbjudningar och gratulationer och nu kommer frimärken som passar extra bra till just det. Färgglada ballonger, tårta och paket passar till många tillfällen och dessutom finns nu åter ett efterfrågat frimärke speciellt för bröllop. Det kommer också ett mer stillsamt motiv som passar bra att använda när man vill visa sitt varma deltagande. Design och illustration av Victor Jönsson.

 

- Att skicka inbjudningar i postlådan blir alltmer exklusivt och uppskattat, i takt med att digitaliseringen ökar. Motivet på frimärket bidrar till helhetsintrycket genom att spegla den känsla som inbjudan vill förmedla. De nya frimärkena är tänkta att passa för olika typer av inbjudningar, från glada fester och bröllop till mer stillsamma tillfällen, säger Stina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken.

 

 

I samarbete med Ebba Kleberg von Sydow har PostNord också tagit fram tips och råd kring inbjudningar, som du hittar på postnord.se/min-inbjudan

 

Den 9 maj släpps också frimärken som uppmärksammar att det var 50 år sedan månlandningen ägde rum. Två av de tre motiven är tagna med en Hasselbladskamera, som också var den kamera som användes under samtliga månlandningar åren 1969–1972. Design av Gustav Mårtensson. PostNord relanserar också det populära pride-frimärket, designat av Lisa Rydell, som första gången producerades 2016.

 

 

Även ett frimärke för utrikes brev och inbjudningar släpps samma datum. Vald till nationalfågel för andra gången är koltrasten ohotad som vår mest älskade fågel och får också pryda utrikesportot med två olika motiv, där Lars Sjöbloom står för illustrationerna.

 

 

Nya frimärken som passar alla inbjudningar

 

Den 9 maj lanserar PostNord nya frimärken, speciellt framtagna för att passa fester, inbjudningar och bröllop.

//////////////////////////////////////////////////////////////////// Copyright © Sveriges Frimärks Ungdom - Webb av www.dingrafiker.se ////////////////////////////////////////////////////////////////////