Helgen den 7-8 september ägde frimärks- och vykortsmässan Stamps in Svedala rum för 20:e året i rad (den 21:a mässan i ordningen då det ett år arrangerades två mässor). Denna gång i nya fräscha lokaler, närmare bestämt i den nybyggda Aggarpshallen i Svedala. Lokalen var betydligt större och luftigare än den tidigare, något som både handlare såväl som besökare påtalade med positiv klang.

 

Besökarna hade tagit till sig att mässan var flyttad och den stora parkeringen utanför var helt full stora delar av lördagen. Så när väl dörrarna öppnades så vällde det in med entusiastiska besökare som genast dök ner och började fynda bland de olika handlare som fanns där. I år kom väldigt mycket besökare från Danmark som tog tillfället i akt att utnyttja del låga kronkursen. Detta märktes inte minst i hallen där man vid ett tillfälle under lördagen hörde flera pratade danska än svenska. Handlarna fick fullt upp med att serva samt tillfredsställa alla närvarande, oavsett nationalitet. Flera handlare berättade efteråt att de sålt mer än tidigare år och såg fram emot kommande år med stor entusiasm. Även besökarna var nöjda, särskilt med att det var större ytor så att det inte blev lika trångt som tidigare.

 

Som vanligt hade Åland Post närvarande även i år, samt tagit fram ett särskilt utställningsfrimärke och kort till mässan, i år med ett Pågatåg som motiv. Både märkena och blocket sålde slut.

 

Med allt i backspegeln så ser vi fram emot kommande år med minst lika mycket folk, för nu när vi väl har passerat det magiska gränsen på 20 år så är det ju bara att fortsätta med detta vinnande koncept ytterligare 20 år till om inte längre, vem vet!

 

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////// Copyright © Sveriges Frimärks Ungdom - Webb av www.dingrafiker.se ////////////////////////////////////////////////////////////////////