Läs mer om

Aktuella händelser

Frimärksskola

Bli medlem

Starta klubb

Nyhetsarkiv

 

Kontakta oss

Tel:  072 – 248 98 07

E-post: info@sfu.se

 

Övrigt

Länkar

Adressändring

 

Facebook

Följ oss på Facebook

Stationshus

 

Under vintern reser vi mycket inte bara utomlands utan även inom Sverige. Vi åker på skidsemester eller hälsar på släkten under julhelgen. Stationshusen är platser både för att mötas och att skiljas åt, komma till och åka ifrån. Och kanske skicka en hälsning ifrån; Hej, jag är i…! Då kan man passa på att använda de fina frimärkena med stationshus på.

Dessa kommer att komma ut i ett häfte om 10 frimärken, med 5 olika motiv för inrikes brev. Med foto av David Larsson och Michael Erhardsson, illustrerad av Marika de Vahl samt designat av Gustav Mårtensson i 4:a färger av den självhäftande typen med måtten 36,6 x 26,5 cm, så kommer dessa fina märken att pryda dina kort med din alldeles egen hälsning till någon du bryr dig om.

 

 

Julpost 2019 – Julpynt

 

Såhär inför jul så brukar det även komma några frimärken kopplade till julen, detta år så har de fått temat Julpynt. Att ta in en gran till jul och smycka den är en tradition som vi har tagit in från Tyskland. När vintern är mörk och kall är det tid för pyssel och samvaro, tillsammans klär vi granen med pynt som kan vara köpt men också hemmagjort.

En hälsning till vänner och familj hör också julen till, ett tillfälle att återuppta eller hålla kontakten levande med något så enkelt som ett julkort. Då kan dessa passa bra att kröna själva hälsningen med, eller hur?

Dessa kommer att komma ut i ett häfte om 10 frimärken, dessa med 10 olika motiv för inrikes brev. De kommer även att komma i formatet rullfrimärke med totalt 100 frimärken per rulle, men då med endast ett motiv. De är illustrerade samt designade av Hening Trollbäck i 4:a färger av den självhäftande typen med måtten 26,25 x 26,5 cm i häfte samt 36.3 x 26,5 cm på rulle. Så ta och passa på och pryd ditt julkort till nära och kära med ett frimärke med Julpynt.

Posten är lite hemlighetsfulla med alla motiven inom detta häfte. Men de har i alla fall släppt en bild på ett av motiven, så håll till godo!

 

 

Nya frimärken släpps inför årets Frimärkets dag på temat Stationshus samt Julpynt

 

7 november släpps de nya frimärkena som är kopplade till årets Frimärkets dag, som har temat Stationshus samt Julpynt. Här kan du läsa mer om dessa innan släppet.

//////////////////////////////////////////////////////////////////// Copyright © Sveriges Frimärks Ungdom - Webb av www.dingrafiker.se ////////////////////////////////////////////////////////////////////