Läs mer om

Aktuella händelser

Frimärksskola

Bli medlem

Starta klubb

Nyhetsarkiv

 

Kontakta oss

Tel:  072 – 248 98 07

E-post: info@sfu.se

 

Övrigt

Länkar

Adressändring

 

Facebook

Följ oss på Facebook

När Nordhallands Filatelistförening den 10 november bjöd in ungdomar från när och fjärran till en Frimärkslördag i ABF-huset i Kungsbacka blev det stort gensvar.

Ca 40 ungdomar i varierande åldrar plus deras föräldrar hörsammade inbjudan och kom till träffen.

 

Efter att de blivit inskrivna fick de var sin lott (med garanterad vinst) och kunde sedan gå runt och ta del av de olika aktiviteterna. Våra medlemmar Rasmus och Anton var på, plats och visade och pratade om sina utställningsexponat.

 

 

Knappt 100 teckningar från Vittraskolan var uppsatta och alla fick rösta på bästa teckning.

Plocklådan var framställd och fullmatad med frimärksklipp.

 

 

Efter botanisering i denna var det dags att gå till ”blötavdelningen” för att få hjälp med att blöta av märkena från kuvertresterna samt få märkena torkade i föreningens elektriska tork.

 

 

En trappa upp i huset fanns 8 handlare på plats och sålde frimärken och vykort till de lite äldre samlarna, men givetvis var även ungdomarna välkomna att leta i album och lådor, vilket många tog chansen att göra.

 

 

Till en Frimärkslördag hör givetvis att man får något i magen också, varför alla ungdomarna bjöds på gratis korv och dricka.

 

Nio av de besökare som tidigare inte var medlemmar i SFU blev det under lördagen.

Efter fyra timmar var kalaset slut och förhoppningsvis var alla nöjda och glada.

 

Kent Jiresjö

 

Stort intresse för Frimärkslördag i Kungsbacka.

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////// Copyright © Sveriges Frimärks Ungdom - Webb av www.dingrafiker.se ////////////////////////////////////////////////////////////////////